Rörsystem för snökanonanläggningar. Les Trois Vallées.

Les Trois Vallées (De Tre Dalarna) i Frankrike är världens största skidområde,
med 600 km pister på en yta av 18,5 km2.

Mer än 2.000 snökanoner ser till skidsäsongen förlängs och att pisterna kan ta emot upp till 260.000 skidåkare per timme Alvenius har levererat rörsystem för snökanonanläggningarna sedan 1980-talet

Alvenius FlowMax® med utvändig och invändig CorroFlo®-beläggning är idealisk för den här typen av anläggning, där det ställs stora krav på låg energiförbrukning och hög pålitlighet.

Fakta om Les Trois Vallées rörsystem
Dimension: 89 mm till 323 mm
Media: Vatten

CorroFlo®-beläggningen klarar kraven för C5-M (marin miljö) och tester visar att livslängden på oskadade CorroFlo®-rör är långt över 75 år. Dessutom monteras Alvenius FlowMax® snabbkopplade rör med bara handverktyg, utan särskild utbildning och helt utan svetsning. Tack vare den låga inre friktionen och det låga flödesmotståndet, kan man göra stora besparingar tack vare lägre energiförbrukning och mindre och färre pumpar i systemen.

Rörsystem för snökanonanläggningar. Sochi.

Krasnaya Polyana är en av världens snabbast växande skidanläggningar,
och var värd för Vinter-OS 2014.

Anläggningen täcker mer än 52 000 hektar i bergen vid Svarta Havs-kusten. Rörsystemet förser snökanonanläggningarna med högtrycksvatten, och kraven var rörsystem med hög kvalitet, tryck upp till 80 bar samt säkra och pålitliga leveranser.

Alvenius FlowMax® med utvändig och invändig CorroFlo®-beläggning är idealisk för den här typen av anläggning, där det ställs stora krav på låg energiförbrukning och hög pålitlighet. 

Fakta
Dimensioner: 4”, 6”, 8”, 10 ”
Ytbeläggning: CorroFlo®
Media: Vatten för snöproduktion 

CorroFlo®-beläggningen klarar kraven för C5-M (marin miljö) och tester visar att livslängden på oskadade CorroFlo®-belagda rör är långt över 75 år. Dessutom monteras Alvenius. FlowMax® snabbkopplade rör med bara handverktyg, utan särskild utbildning och helt utan svetsning.

Tack vare den låga inre friktionen och det låga flödesmotståndet, kan man göra stora besparingar tack vare lägre energiförbrukning och mindre och färre pumpar i systemen.