Miljoner kilometer rör sedan 1951

Alvenius grundades 1951 och ända sedan dess har vi fokuserat på att förse den globala marknaden med högkvalitativa snabbkopplade stålrörssystem. Idag har Alvenius fokuserat sin kompetens till segmenten Gruva & Tunnel, Industri, Brandskydd, Snöproduktion, Vatten & Avlopp och Specialapplikationer.

Vi är hemma överallt

Vi är närvarande i Asien, Afrika, Mellanöstern, Nord- och Sydamerika, Europa och naturligtvis på hemmamarknaden Sverige.
Den internationella inriktningen har många fördelar. Framförallt betyder den att vi vet vilka förutsättningar och krav som gäller just din marknad – var den än finns.

Vi är hemma överallt
Certifieringar och godkännanden

Certifieringar och godkännanden

För oss gäller ambitionen – högsta möjliga kvalitet i kunskap, kompetens och produktlösningar. 

Alla rör och rördelar är beräknade och tillverkade enligt kraven i PED 2014/68/EU. Samtliga svetsfogar kontrolleras dels visuellt, dels med ultraljud och regelbundet också med röntgen. Alla rör provtrycks hydrostatiskt till 1,5 x arbetstrycket.

Våra CorroFlo®-belagda produkter är certifierade enligt C5-M (ISO 12944-6) gällande korrosionsbeständighet.

Självklart är vi certifierade enligt både ISO9001 och ISO14001.

Stark ägare. Dynamisk koncern.

Alvenius är en viktig del i koncernen Boxholms AB, vars affärsidé är att förvärva och utveckla nischföretag till att bli ledande på sina respektive marknader. 

Boxholms AB är en familjeägd industrikoncern med anor som sträcker sig tillbaka till 1800-talet. Koncernen betraktar sina investeringar som långsiktiga engagemang i stabila branscher med tydlig tillväxtpotential. 

Med rötter i svensk basindustri skapar Boxholms AB värden som bygger på moderna affärsmodeller och framtida teknologiområden. 

Stark ägare. Dynamisk koncern.