Vi söker en Area Sales Manager

Area Sales Manager – Norden och Östeuropa
Gillar du att göra affärer och är du intresserade av andra kulturer? Är du social, har hög servicekänsla och ordningsam? Är du duktig på att bygga långvariga relationer? Då kan du vara den vi söker till vårt kontor i Eskilstuna.

Vi söker en driven Area Sales Manager som ska ansvara för våra återförsäljare och nyckelkunder i Norden och Östeuropa. Du kommer att driva och utveckla vårt återförsäljarnätverk inom våra fokusområden med målet att skapa tillväxt. Våra kunder ställer höga krav på vår tekniska kompetens och vi får ofta ge råd om lösningar och annat tekniskt stöd. Du agerar som länken mellan återförsäljare och vår organisation. Du har en bred roll med varierande arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter
I rollen som Area Sales Manager ansvarar du för hela försäljningsprocessen, från kundbearbetning, teknisk rådgivning, projektering till offert, förhandlingar och kontraktskrivning. Vissa uppgifter utför återförsäljaren, vissa uppgifter gör du tillsammans med återförsäljaren och vissa hanterar någon kollega, men det är du som ansvarar och ser till att det blir rätt och leder till att vi når våra mål.

Du utvecklar, motiverar och utbildar distributionskanaler för att nå tillväxt. Du planerar och utför försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter för att uppnå försäljningsmål, förbereder budget och tar fram prognoser för försäljningen i ditt geografiska område. Du kommer ha ett nära samarbete med övriga i säljorganisationen och vår teknikavdelning på kontoret i Eskilstuna.

Din profil
Du är en målmedveten teknisk säljare och är van vid att strukturera ditt eget arbete. Som person är du driven, självständig och förtroendeingivande med ett långsiktigt tänkesätt. Du har lätt för att samarbeta, knyta kontakter och skapa relationer, samt du har lätt för att se möjligheter som skapar försäljning.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har goda datorkunskaper. Flytande kunskaper i ytterligare ett språk är meriterande. Högre teknisk eller ekonomisk utbildning välkomnas. Du har redan erfarenhet av exportförsäljning av teknisk utrustning, distributörsutveckling och har möjlighet att resa i din tjänst. Har du erfarenhet från rörbranschen eller någon av de segment vi arbetar inom är det en fördel.

Om Alvenius
AB Alvenius Industrier grundades 1951 och förser den industriella världen med högkvalitativa snabbkopplade stålrörssystem. Idag har Alvenius koncentrerat sin kompetens till segmenten Gruva & Tunnel, Industri, Brandskydd, Snöproduktion och Vatten & Avlopp.

Alvenius har huvudkontor och produktion i Eskilstuna.

Alvenius ingår i koncernen Boxholms AB, vars affärsidé är att förvärva och utveckla nischföretag till att bli ledande på sina respektive marknader.

Kontaktperson
För mer information är du välkommen att kontakta Försäljningschef Carl Aleblad på 070-5746430, carl.aleblad@alvenius.se.

Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. Ansökan skickar du till HR-ansvarig Jennie Kjäll, jennie.kjall@alvenius.se