Svetsansvarig

Är du en driven svetsingenjör/svetstekniker som tycker om att utveckla och effektivisera? Är du social, har hög servicekänsla och är ordningsam? Då kan du vara den vi söker till vår verksamhet i Eskilstuna.

Arbetsuppgifter
Som svetsingenjör/svetstekniker ansvarar du för vår svetsverksamhet, både den manuella och den mekaniserade. Du kommer att driva utvecklingsprojekt inom svetsning, ansvara för kvalificeringar och WPS:er samt internutbilda och koordinera företagets kompetensutveckling inom svetsområdet. Du är en given deltagare eller projektledare i företagets produkt- och produktionsutveckling.

I rollen som Svetsansvarig ser du till att förutsättningarna finns för att uppfylla gällande krav och att rätt kontroll och provning kan utföras. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga kollegor inom teknikorganisationen, samt produktions- och säljorganisationen. Du har en bred roll med varierande arbetsuppgifter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Din profil
Du är en målmedveten ingenjör som är noggrann och van vid att strukturera ditt eget arbete med ett långsiktigt tankesätt. Som person är du driven, initiativtagande, självständig och förtroendeingivande. Du har lätt för att samarbeta och är flexibel med en förståelse för behovet av stöd och service till andra avdelningar inom bolaget.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt goda datorkunskaper. Har du erfarenhet från rörbranschen eller något av de segment vi arbetar inom är det meriterande.

Vi ser att du är en diplomerad svetsingenjör (IWE) eller svetstekniker (IWT).

Om Alvenius
AB Alvenius Industrier grundades 1951 och förser den industriella världen med högkvalitativa snabbkopplade stålrörssystem. Idag har Alvenius koncentrerat sin kompetens till segmenten Gruva & Tunnel, Industri, Brandskydd, Snöproduktion och Vatten & Avlopp – på den globala marknaden.

Alvenius har huvudkontor och produktion i Eskilstuna. Alvenius ingår i koncernen Boxholms AB, vars affärsidé är att förvärva och utveckla nischföretag till att bli ledande på sina respektive marknader. 

Kontaktperson
För mer information är du välkommen att kontakta Teknisk chef Magnus Jalkebo på telefonnummer +46 70 399 28 94 eller epost magnus.jalkebo@alvenius.se.

Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. Ansökan skickar du till hr@alvenius.se.