Miljoner kilometer rör sedan 1951

Alvenius grundades 1951 och ända sedan dess har vi fokuserat på att förse den industriella världen med högkvalitativa snabbkopplade stålrörssystem. Idag har Alvenius fokuserat sin kompetens till segmenten Mining & Tunneling, Industry, Fire Protection, Snowmaking, Water & Sewerage systems och Special Applications.
Det har blivit ett antal rörmil under åren!

Det svenska stålet är basen för Alvenius framgångar, och FlowMax®-rören spiralsvetsas med unikt tryckkärlsklassat, höghållfast stålmaterial. Det innebär att rören kan göras tunnväggiga men ändå starka, och tack vare spiralsvetsningen håller sig rören raka. Fördelarna är flera – låg vikt, större innerdiameter med bibehållen ytterdiameter och bibehållet arbetstryck.
Stark ekonomi, starka och långsiktiga ägare, tydliga visioner om utvecklingsvägar gör att du kan räkna med Alvenius och tillgång till vår kompetens och våra lösningar långt in i framtiden.

Vi är hemma överallt

Du hittar oss i Asien, Mellan Östern, Afrika, Sydamerika, Europa och naturligtvis på hemmamarknaden Sverige.
Den internationella inriktningen har många fördelar. Framförallt betyder den att vi genom åren har skaffat oss djup kunskap om vad som krävs för att kunna leverera erfarenhet, lösningar och rörsystem över hela världen

Varldskarta
ISO

Certifieringar och godkännanden. Du kan lita på oss!

För oss gäller ambitionen – högsta möjliga kvalitet i kunskap, kompetens och produktlösningar. Därför investerar vi varje år betydande summor både i teknikutveckling
samt i kvalitets- och miljöledningssystem.

Alla rör och rördelar är godkända enligt PED 2014/68/EU. Samtliga svetsfogar kontrolleras dels visuellt, dels med ultraljud och regelbundet också med röntgen.
Alla rör provtrycks hydrostatiskt till 1,5 x arbetstrycket.

Våra CORROFLO™-belagda produkter är certifierade enligt C5-M (ISO 12944-6) gällande korrosionsbeständighet.

Självklart är vi certifierade enligt både ISO9001 och ISO14001.

Stark ägare. Dynamisk koncern.

Alvenius är en viktig del i koncernen Boxholms AB, vars affärsidé är att förvärva och utveckla nischföretag till att bli ledande på sina respektive marknader.

Boxholms AB är en familjeägd industrikoncern med anor som sträcker sig tillbaka till 1800-talet. Koncernen betraktar sina investeringar som långsiktiga engagemang i stabila branscher med tydlig tillväxtpotential.

Med rötter i svensk basindustri skapar Boxholms AB värden som bygger på moderna affärsmodeller
och framtida teknologiområden. 

Boxholm